STEENWIEKERTOORRUN

Het eerste weekend van augustus, komen er vanuit binnen- en buitenland diverse motorrijders én verkeersbegeleiders naar Steenwijkerland voor de Steenwijkertoornrun. Dit weekend staat in het teken van mensen met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking, en al deze betrokken vrijwilligers zorgen ervoor dat zij “hun” onvergetelijke dag dan ook daadwerkelijk gaan beleven. Alle motor-, zijspan-, trike- en cabriorijders, zetten hun voertuig én hun schaarse vrije tijd belangeloos in. CHAPEAU VOOR AL DEZE RIJDERS!! 

TEXTIEL FESTIVAL IN EN ROND DE WEERRIBBEN

Een jaarlijkse happening met een kunstroute langs verschillende locaties door een aantal dorpen. Textiel kunstenaars (professionals, semi professionals en amateurs) uit het hele land (en daarbuiten) stellen op tal van locaties hun werk tentoon. Geniet van een gevarieerd aanbod aan activiteiten en van de schitterende natuur. Het aanbod tijdens de festivaldagen bestaat, naast de textielkunst onder andere uit een kramenmarkt, workshops en demonstraties. Wij gaan er vanuit dat het komende seizoen Nationaal Park Weerribben-Wieden weer hét textiele hart gaat worden. Hou zelf de datum in de gaten!!

DICKY WOODSTOCK

Gelijktijdig vindt dit weekend ook het DICKY WOODSTOCK POPFESTIVAL plaats, een zeer groots muziekevenement dat z’n weerga niet kent. Voor duizenden en duizenden trouwe bezoekers/fans is de invulling van dit weekend -ieder jaar weer- een vast gegeven. In de loop der jaren is er een zwaan-kleef-aan effect ontstaan, zo ook het  “Woodstockveldje” tijdens deze dagen, met een heerlijk sfeertje van vrienschap, warmte en saamhorigheid.     

JAWA CZ CLUB

Dan het eerste weekend van september; naast het nostalgische spektakel van de  BASSER TT’,  de meeting van de JAWA CZ club Nederland. Jaarlijks strijkt deze oldtimer club neer op hun eigen “JAWA”-veld, en elke rijder én zijn/haar JAWAmotor hebben inmiddels dan ook -na zoveel jaren-  hun eigen én vaste voorkeurs plekje, kennelijk een stilzwijgende afspraak. Trotse eigenaren van deze blinkende en pruttelende 2takt motoren, met dat specifieke geluid, al dan niet met zijspan. Jaarlijks wordt er op de zondag een mooie, uitdagende tourrit gereden, dus hun aanwezigheid kan  helemaal niemand ontgaan, SUPER! Afscheid nemen doen we dan ook bewust niet van onze motorvrienden, we zeggen jaarlijks gewoon: tot ziens!!